Siirry pääsisältöön

Vintiläntuuli KQ Nappiotta - Metsäluovin 2023-pentueen isän esittely

Gimmalle (Myrbrännas Gimma) 2023 pentueeseen valitusta uroksesta jäi kipinä Saulille mieleen kytemään jo Niestassa 2020. Maasto-oppaana toiminut Kilpimaan Kari ihasteli vauhdikkaasti hakevaa Gimma ja sanoi, että tälle nartulle hänellä olisi vertaisensa kumppani heti mielessä... Silloin tosin puhuttiin tulevan sulhon isästä; poikaan sittemmin päädyttiin. 

Esittelyssä Vintiläntuuli KQ Nappiottaomistaja Attelle kiitos esittelystä ja että saimme Nappia Gimmalle käyttää! 

Vintiläntuuli KQ Nappiotta (FI15802/19) aka Nappi syntyi Kilpimaan Karin kanssa ideoimaamme yhdistelmään Kelonevan Kaukaa Kaunis (FI16672/11) & Vintiläntuuli AQ Quatro (FI38297/16). Tähtäimessä oli kulkevia koiria. Koiria, jotka hakevat hyvin ja laajaan, mutta järkevällä tavalla yhteyttä pitäen ja joiden riistan löytö- ja käsittelykyky on kunnossa. Oikeastaan koko pentueessa nuo metsästysominaisuudet ovat nähtävissä, niin myös Napissa.
Nappi oli varsin varhaiskypsä koira. Se syntyi tammikuussa 2019 ja jo saman vuoden syksyllä saimme keskittyä käytännössä kokonaan metsästyskoulutukseen, kun se oli silloin jo herännyt riistalle. Oma- aloitteinen tiedottaja se on, kuten isänsäkin. Tiedotusta ei kummemmin tarvinnut koulutella. Tiedotus puhkesi esiin oikeastaan melkein sillä, kun ei itse ehtinyt seisonnalle riittävän nopeasti niin se jo pyörähti kohta kysymään, että ootkos milloin tulossa kun olis nuita lintujakin tuossa? Ja kuten oma- aloitteisilla tiedottajilla usein tahtoo olla, viennit ovat hyviä ja rauhallisia. Niin Napillakin.
Luonteeltaan Nappi on erittäin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Se nauttii, kun sen kanssa tekee oikeastaan mitä vain. Yksi mukava piirre on, että se tekee täysillä ja ”sata lasissa” sen mitä sen kanssa tekeekään, olipa kyseessä sitten vesityötreeni tai vaikka tottelevaisuus. 
Kotioloissa Nappi on nykyään aikuisena hyvin huomaamaton ja mukava koira. Nuorena sähelsi, kuten nuoret koirat nyt ruukaavat säheltää. Isänsä kanssa sillä meinasi konfliktit kärjistyä silloin tällöin, kunnes Nappi onnistui lopulta vallankaappausyrityksissään. Sen jälkee järjestys on niillä ollut selvillä ja riitoja niillä ei ole pitkään aikaan enää ollut.
Terveyspuolelta siltä on kuvattu ja lausuttu lonkat A/A ja kyynärpäät 0/0. Samaan syssyyn on kuvautettu myös lantio ja selkäranka, mutta niistä ei lausuntoa saatu Kennelliitosta kuvaushetken nuoren iän vuoksi. Kuvannut eläinlääkäri Sami Takala katsoi tuolloin Napin selkäkuvat ja totesi terveeksi.
Koepuolelta Napilla on tällä hetkellä jokaisesta luokasta (NUO, AVO, VOI) yksi 1- palkinto KAER- kokeesta. VOI1 kyytipojaksi tuli CACIT, koska kyseessä oli kansainvälinen koe ja Nappi sattui sinä päivänä olemaan kokeen paras koira.
Näyttelyissä olen Nappia jonkun verran laukottanut, vaikkei se minulle niin valtavan mieleistä puuhaa olekaan. Koska Nappi on ensimmäinen sellainen koira minulla, jolla on mahdollisuuksia muotovalioksi, niin samapa tuota jonkun kerran on kehässä käyttää. Kaksi SERTiä sillä tällä hetkellä on.

Atte Miettunen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GottaGo Set Fire To The Rain - Rona

Ronalle on syntymässä ensimmäinen pentue heinäkuun alussa. Pentueen isää esittelin tuossa aiemmin, joten eiköhän se pentueen äitikin ansaitse oman esittelynsä. Rona on minun harmaa varjoni. Jos vain olemme samassa tilassa se kulkee mukanani kaikkialle. Se rakastaa kaikkea, mitä teemme yhdessä. Tätä koiraa on ollut ilo kouluttaa ja viedä eteenpäin; sillä on aina ollut mahtava kontakti ja fokus ohjaajaa kohden, se on ollut äärimmäisen motivoitunut oppimaan asioita ja siltä löytyy myös huikea kapasiteetti asioiden tekemiseen. Ehkä edellä mainituista seikoista johtuen voisi todeta, että Rona on yhden ihmisen koira, muita kohtaan se on weimarimaisen välinpitämätön, tietyissä tilanteissä jopa hieman epäluuloinen olematta kuitenkaan aggressiivinen. Siltä löytyy rotuun kuuluvaa terävyyttä ja vartiointiviettiä, joten meille on turha vieraiden kuvitella pääsevänsä ilman "alkumoitteita". Näyttelyissä ja kokeissa se on aina ollut avoin, help

Fenomena Team Lupus - GottaGo 2023 weimarinseisojapentueen isän esittely

Olen todella innoissani heinäkuun alussa 2023 syntyvästä pentueesta. Ronalle valitsemani uros on nuori, vasta metsästys- ja koeuransa alussa, mutta sillä on vaikuttava sukutaulu, hieno luonne, upea ulkomuoto, tästä uroksesta varmasti kuullaan vielä. Kiitos, että sain käyttää Lupoa, ja kiitos hienosta esittelystä! Thank you for letting me use Lupo, Ania & Agnieszka, kennel Fenomena Team! This is Lupo by Agnieszka Zielinska Fenomena Team LUPUS is a young, 2 yrs old male. His pedigree combines the best European working lines, with addition of US field trials lines on the back.  Lupus blood based in 75% on German weimaraners – his sire EYK von Hubertus comes from pure German lines. It’s a male with a balanced temper, gentle with people, very sharp on predators and working perfectly on wild boar. Eyk’s results during working and temperament tests are as follow: WG2 WF1, VJP 75, HZP 180, VGP 328/II., AH, Btr. Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus

Pennut etsivät harrastavia koteja

Onko elämäsi tylsää, kaipaatko siihen vauhtia (satunnaisesti myös vaarallisia tilanteita)? Puuttuuko viereltäsi uskollinen kaveri, joka on valmis samoamaan kanssasi tutkimattomia polkuja?  Ratkaisu on yksinkertainen, hanki weimarinseisoja! Meillä on vielä pari weimarinseisojan pentua vailla omaa rakastavaa perhettä. Pennut etsivät aktiivista, liikkuvaa omistajaa, jolla mielellään on aiempaa koirakokemusta, johdonmukainen ja jämpti ote koiraan sekä halua vähintäänkin perustottelevaisuuden kouluttamiseen. Metsästysharrastus on erittäin suuri etu, sillä weimarinseisoja on parhaimmillaan päästessään toteuttamaan alkuperäistä käyttötarkoitustaan metsästyskoirana, mm. kanalintujen ja pienpetojen metsästyksessä, noutajana kyyhky- ja sorsajahdeissa tai haavakoiden jäljestämisessä. Myös muut koiraharrastukset (agility, toko, näyttelyt, vepe, rally, you name it!) luonnistuvat tältä sporttiselta, älykkäältä ja upean ulkomuodon omaavalta koirarodulta. Lue lisää pentueen