Siirry pääsisältöön

Weimaripentue suunnitteilla talvelle 2020


Pitkällisen suunnittelun tuloksena toiveissamme on weimarinseisojan pentuja talvelle 2020. Nämä suunnitelma lähtivät toteutumaan, kun teimme Gildan kanssa pikavisiitin Saksaan marraskuun lopulla. 

Pentueen isäksi valikoitui pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen Ari vom Habichtswald. Etsin metsästyskäytössä olevaa koiraa, jolla olisi sekä koe- että näyttelypalkinnot. Ari täytti nämä ja monet muut kriteerini. Ei ole helppo löytää urosta, joka täyttää asettamani kriteerit paitsi käyttöomisuuksille mutta myös ulkoisille vaatimuksille, minulla nimittäin edelleen sellainen päävika, liekö jäänteitä aiemmasta aktiivisesta näyttelyharrastustaustastani, että koiran pitää myös miellyttää silmää. Sen lisäksi uroksen pitäisi tietysti myös täydentää narttua, jolle sitä on kaavailtu.

Ari ei ole liian suuri eikä järin raskas, mikä mielestäni on monella weimariuroksella rasitteena. Tai rasitteena ainakin minun henkilökohtaiselle näkemykselleni. Arilla on haussa laajuutta ja vauhtia sekä riistaintoa kaikelle riistalle. Se on monipuolisessa metsästyskäytössä mm. noutajana, haavakkojen jäljestyksessä, kaikella pienriistalla ja saksalaiseen tapaan myös suurriistan metsästyksessä. Myös luonteensa puolesta Ari teki minuun vaikutuksen ollen erittäin avoin ja ystävällinen paitsi ihmisiä kohtaan myös muita koiria kohtaan.

Ari, on siis erittäin hienoluonteinen weimariherra, 6-vuotias tällä hetkellä, eli parhaassa iässään. Ari on korkeasti palkittu saksalaisissa metsästyskoirien kokeissa, saanut hyvät pisteet niin VJP, HZP ja VGP-koemuodoista ja sen lisäksi osallistunut myös lyhytkarvaisten saksanseisojien kokeisiin Derbyyn ja Solmsiin, mistä molemmista I-palkinnot. Ari on myös suorittanut useita muita metsästyskoirien kokeita, joissa arvioidaan mm. koiran luonnetta ja kykyä suorittaa erilaisia jäljestys- ja noutotehtäviä.
Paitsi pätevä, Ari on myös komea ja se on todettu myös ulkomuototuomareiden toimesta. Arilla on näyttelyistä hieno tittelirivistö; se on kansainvälinen, Saksan ja Tanskan muotovalio. Saksalaiselle metsästyskoiralle tavattoman upea ja erittäin harvinainen tittelirivistö!

Täytyy sanoa, että olen erittäin innoissani tästä yhdistelmästä ja todella toivon, että meille pentuja olisi tulossa. Ainakin sen suuntaisia merkkejä on ollut ilmassa. Ultrasta on tarkoitus hakea vahvistusta asialle tässä lähitulevaisuudessa, eli pientä jännitystä pidetään yllä vielä.

Arin omat sivut löytyvät täältä: https://ari-vom-habichtswald.jimdo.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentulaatikko sai asukkinsa - Ja tarinaa synnytyksestä, kun kaikki ei menekään hyvin

Sansan pennut syntyivät eilen 14.6.2021. Kaikki ei tällä kertaa sujunut ihan oppikirjamaisesti normaalin kaavan mukaan.  Mittailin lämpöjä noin viikon ajan; selvä kaava oli lämmöissä havaittavissa ja ne alkoivat olla loppua kohden laskusuunnassa. Alle 37 asteen putoamista en kuitenkaan saanut kiinni. Synnytystä enteilevä tukala olo ja liman eritys antoivat hyvän viitteen, että kohta tapahtuu. Ensimmäinen pentu oli syntynyt maanantaina aamuyöllä ennen kolme ihan huomaamatta, vaikka juuri hetkeä ennen pentulaatikolla oli käyty katsomassa, että tilanne oli vielä rauhallinen. Onneksi pojat olivat olleet valppaina (ehkä mokomat valvoivat pelaten) ja kuulivat pennun vinkaisun. Sen jälkeen valvoinkin Sansan laatikon vierellä synnytystä seuraillen. Kolme seuraavaa pentu tuli harvakseltaan 1,5-2 tunnin välein ja helpon oloisesti, kaikki pennut kävivät heti synnyttyään hanakasti tissille.  Viidettä pentua sitten jouduttiinkin odottelemaan. Supistuksia tuli, mutta ne tuntu

Pian ne syntyy! Ja muutama vinkki, miten siihen valmistaudutaan

Elämme jänniä aikoja! Pentujen laskettuun syntymäaikaan on enää neljä päivää. Gilda ei vielä kovin selvästi enteile lähestyvää synnytystä, toki pieniä rauhoittumisen merkkejä on jo ollut ilmassa ja kasvava maha tuntuu toisinaan hieman ahdistavan, mutta ulkoilu ja kevyet lenkit sujuvat vielä mukavasti ja sanoisinko, että turhankin vauhdikkaasti. Välillä hirvittää, kun mamma tuntuu unohtavan nykyiset raskausmittansa ja ottaa vanhasta tottumuksesta spurtteja, jättiloikkia ja äkkikäännöksiä... Astutus tehtiin peräkkäisinä päivinä, mielestäni melko varhaisilla progeluvuilla, mutta kolmantena päivänä Gilda oli sitä mieltä, että nyt riittelee, joten liekö sitten arvot nousseet ennätysnopeasti. Toki yhden arvon perusteella vaikea sanoa. Testi siis otettiin maanantaina, juoksu vuorokaudella 11, jolloin arvoksi 2 ng/ml, lähdettiin samana ilta kohden Saksaa, missä ensimmäinen astutus vielä tiistai-iltana, seuraavana iltana myös erinomainen astutus. Tällä hetkellä arviois

Mäyräkoiran pentuja laitettu itämään

 Sansa ja Martti tapasivat tositarkoituksella viikonloppuna. Treffien seurauksia toivotaan syntyväksi kesäkuun 2021 puolenvälin tietämissä.  Pentueen suvut näet tämän linkin takaa: Pentueen sukutaulu Molemmat vanhemmat ovat metsästyskäytössä. Martti toimii ajotehtävissä ja Sansa puolestaan on erikoistunut pienpetoihin ja toimii luolilla. Molemmat ovat erinomaisia jäljestäjiä ja toimivat myös käytännön tehtävissä haavakoiden jäljestäjinä. Valitettavasti Sansa ei ole innostunut sorkista ajomielessä. Siksi etsin sille uroksen, jonka suvusta löytyy sekä luolilla toimivia koiria ylläpitääkseni kiinnostusta pienpetoihin, mutta halusin myös ajoviettiä, sillä tavoitteenani on kasvattaa monipuolisesti sekä maan alla että pinnan päällä toimivia mäyräkoiria. Katsotaan, mitä tästä yhdistelmästä syntyy. Paitsi, että molemmat koirat ovat riistaviettisiä, ne ovat myös erittäin hyvärakenteisia, kauniisti liikkuvia, ketteriä mäyräkoiria. Terveydessä ei kummallakaan moitteen sijaa ja luontee