Siirry pääsisältöön

Weimaripentue suunnitteilla talvelle 2020


Pitkällisen suunnittelun tuloksena toiveissamme on weimarinseisojan pentuja talvelle 2020. Nämä suunnitelma lähtivät toteutumaan, kun teimme Gildan kanssa pikavisiitin Saksaan marraskuun lopulla. 

Pentueen isäksi valikoitui pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen Ari vom Habichtswald. Etsin metsästyskäytössä olevaa koiraa, jolla olisi sekä koe- että näyttelypalkinnot. Ari täytti nämä ja monet muut kriteerini. Ei ole helppo löytää urosta, joka täyttää asettamani kriteerit paitsi käyttöomisuuksille mutta myös ulkoisille vaatimuksille, minulla nimittäin edelleen sellainen päävika, liekö jäänteitä aiemmasta aktiivisesta näyttelyharrastustaustastani, että koiran pitää myös miellyttää silmää. Sen lisäksi uroksen pitäisi tietysti myös täydentää narttua, jolle sitä on kaavailtu.

Ari ei ole liian suuri eikä järin raskas, mikä mielestäni on monella weimariuroksella rasitteena. Tai rasitteena ainakin minun henkilökohtaiselle näkemykselleni. Arilla on haussa laajuutta ja vauhtia sekä riistaintoa kaikelle riistalle. Se on monipuolisessa metsästyskäytössä mm. noutajana, haavakkojen jäljestyksessä, kaikella pienriistalla ja saksalaiseen tapaan myös suurriistan metsästyksessä. Myös luonteensa puolesta Ari teki minuun vaikutuksen ollen erittäin avoin ja ystävällinen paitsi ihmisiä kohtaan myös muita koiria kohtaan.

Ari, on siis erittäin hienoluonteinen weimariherra, 6-vuotias tällä hetkellä, eli parhaassa iässään. Ari on korkeasti palkittu saksalaisissa metsästyskoirien kokeissa, saanut hyvät pisteet niin VJP, HZP ja VGP-koemuodoista ja sen lisäksi osallistunut myös lyhytkarvaisten saksanseisojien kokeisiin Derbyyn ja Solmsiin, mistä molemmista I-palkinnot. Ari on myös suorittanut useita muita metsästyskoirien kokeita, joissa arvioidaan mm. koiran luonnetta ja kykyä suorittaa erilaisia jäljestys- ja noutotehtäviä.
Paitsi pätevä, Ari on myös komea ja se on todettu myös ulkomuototuomareiden toimesta. Arilla on näyttelyistä hieno tittelirivistö; se on kansainvälinen, Saksan ja Tanskan muotovalio. Saksalaiselle metsästyskoiralle tavattoman upea ja erittäin harvinainen tittelirivistö!

Täytyy sanoa, että olen erittäin innoissani tästä yhdistelmästä ja todella toivon, että meille pentuja olisi tulossa. Ainakin sen suuntaisia merkkejä on ollut ilmassa. Ultrasta on tarkoitus hakea vahvistusta asialle tässä lähitulevaisuudessa, eli pientä jännitystä pidetään yllä vielä.

Arin omat sivut löytyvät täältä: https://ari-vom-habichtswald.jimdo.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Weimarinpennusta metsästyskoiraksi

Pyydettiin taannoin kirjoittamaan rotuyhdistyksen verkkolehteen jotain otsikkoon sopivaa, ilmeisestikin siksi, että metsästäväksi weimaristiksi tiedetään ja kokeissakin on muutaman weimarin kanssa tullut pyörähdettyä ja joskus ihan hyvillä tuloksillakin. Tykkään touhuta koirien kanssa ja varsinkin pentuaika on ihan mahtavaa aikaa. Kaikki tekeminen tähtää siihen, että koira on arjessa mukava kaveri ja jos se sellaiseksi osoittautuu, niin sillä on edellytykset olla mukava kaveri myös metsästystilanteessa. Kuva: Piia Ketvell Omaan kaiketi ihan kohtuulliset tiedot koiran kouluttamisesta, mutta en ole mitenkään erityisen perehtynyt erilaisiin koulutusteorioihin enkä orjallisesti liputa minkään menetelmän nimiin. Pyrin etenemään positiivisen vahvistamisen kautta, mutta tarvittaessa oikaisen mutkia ja yksinkertaisesti näytän koiralle, kuinka sen tulee toimia, sen sijaan, että jaksaisin lähteä ihan kaikkea opettamaan takaperin ketjuttamalla. Uskon edelleen johtajuuteen, vaikka sellainen usko

Ukkospentueen komea isä Ukko

Gildan 29.7.2022 syntyneen pentueen isäksi valikoitui ranskantuonti kutsumanimeltään Ukko, FI MVA HeJW-18 JV-18 Newton Des Fantomes Gris De La Selune, jonka kasvua ja kehitystä olen mielenkiinnolla seurannut pennusta lähtien.  Ukon olen nähnyt pariin otteeseen myös kokeissa ja olin erityisen tyytyväinen sen liikkumiseen, sen haku on laajaa ja liike kevyttä. Ulkomuodoltaan Ukko on upea ja sopii tyypiltään hyvin Gildalle, se on sopivan kokoinen eikä järin raskas. Luonteeltaan se on sävyisä, vaikka siitäkin kyllä weimarimainen macho löytyy. Näin Ukon omistajan kertoo koirastaan: Ukko on hyvänkokoinen (68 cm, 37 kg) ja urheilullinen weimarinseisojauros, jolla on selvä sukupuolileima, hyvät linjaukset ja hyvä pään muoto. Ukon purenta on virheetön ja turkki on tiheä sekä hyvälaatuinen. Ukko on palkittu ulkomuodostaan näyttelyissä ja saavuttanut Suomen muotovalion tittelin. Ukko on monipuolinen ja nopeasti oppiva seisoja, jota on käytetty metsästyksen lisäksi muun muassa valjakkohiihdossa ja

Lumitiikereitä pentulaatikossa!?

Platinan vaaleat kaunokaiset ovat vallanneet pentulaatikon ja onnesta normaaliakin sekaisempi kasvattaja täyttää sosiaalisen median kanavat pentujen kuvilla. Olet ehkä ihmetellyt vastasyntyneiden weimarin pentujen raitoja. Raidat tekevät näistä muutoinkin kuvan kauniista pennuista vielä erityisempiä. Mutta mitä ihmettä, eihän aikuisella weimarilla ole raitoja...?! Kyse ei oikeastaan ole raidoista, vaan rypyistä. Rypyt yhdessä weimarin ainutlaatuinen värityksen ja karvan kanssa tekee vaikutelman, että pennut olisivat syntyneet tiikeriraitaisina. Sama ilmiö on kuulemma havaittavissa myös napolinmastiffeilla, labradorinnoutajilla ja tanskandogeilla. Voisin kuvitella, että karvan värillä on ratkaiseva merkitys, miten raidat erottuvat. Itse olen tullut siihen tulokseen, että nahka on syntyessä aavistuksen löysä ja kroppa ehkä hieman kuiva, joten kun pentu saa ravintoa ja tervettä pyöreyttä kroppaansa, sen raidat siliävät pois. Toisaalta luin m