Siirry pääsisältöön

Weimaripentue suunnitteilla talvelle 2020


Pitkällisen suunnittelun tuloksena toiveissamme on weimarinseisojan pentuja talvelle 2020. Nämä suunnitelma lähtivät toteutumaan, kun teimme Gildan kanssa pikavisiitin Saksaan marraskuun lopulla. 

Pentueen isäksi valikoitui pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen Ari vom Habichtswald. Etsin metsästyskäytössä olevaa koiraa, jolla olisi sekä koe- että näyttelypalkinnot. Ari täytti nämä ja monet muut kriteerini. Ei ole helppo löytää urosta, joka täyttää asettamani kriteerit paitsi käyttöomisuuksille mutta myös ulkoisille vaatimuksille, minulla nimittäin edelleen sellainen päävika, liekö jäänteitä aiemmasta aktiivisesta näyttelyharrastustaustastani, että koiran pitää myös miellyttää silmää. Sen lisäksi uroksen pitäisi tietysti myös täydentää narttua, jolle sitä on kaavailtu.

Ari ei ole liian suuri eikä järin raskas, mikä mielestäni on monella weimariuroksella rasitteena. Tai rasitteena ainakin minun henkilökohtaiselle näkemykselleni. Arilla on haussa laajuutta ja vauhtia sekä riistaintoa kaikelle riistalle. Se on monipuolisessa metsästyskäytössä mm. noutajana, haavakkojen jäljestyksessä, kaikella pienriistalla ja saksalaiseen tapaan myös suurriistan metsästyksessä. Myös luonteensa puolesta Ari teki minuun vaikutuksen ollen erittäin avoin ja ystävällinen paitsi ihmisiä kohtaan myös muita koiria kohtaan.

Ari, on siis erittäin hienoluonteinen weimariherra, 6-vuotias tällä hetkellä, eli parhaassa iässään. Ari on korkeasti palkittu saksalaisissa metsästyskoirien kokeissa, saanut hyvät pisteet niin VJP, HZP ja VGP-koemuodoista ja sen lisäksi osallistunut myös lyhytkarvaisten saksanseisojien kokeisiin Derbyyn ja Solmsiin, mistä molemmista I-palkinnot. Ari on myös suorittanut useita muita metsästyskoirien kokeita, joissa arvioidaan mm. koiran luonnetta ja kykyä suorittaa erilaisia jäljestys- ja noutotehtäviä.
Paitsi pätevä, Ari on myös komea ja se on todettu myös ulkomuototuomareiden toimesta. Arilla on näyttelyistä hieno tittelirivistö; se on kansainvälinen, Saksan ja Tanskan muotovalio. Saksalaiselle metsästyskoiralle tavattoman upea ja erittäin harvinainen tittelirivistö!

Täytyy sanoa, että olen erittäin innoissani tästä yhdistelmästä ja todella toivon, että meille pentuja olisi tulossa. Ainakin sen suuntaisia merkkejä on ollut ilmassa. Ultrasta on tarkoitus hakea vahvistusta asialle tässä lähitulevaisuudessa, eli pientä jännitystä pidetään yllä vielä.

Arin omat sivut löytyvät täältä: https://ari-vom-habichtswald.jimdo.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GottaGo Set Fire To The Rain - Rona

Ronalle on syntymässä ensimmäinen pentue heinäkuun alussa. Pentueen isää esittelin tuossa aiemmin, joten eiköhän se pentueen äitikin ansaitse oman esittelynsä. Rona on minun harmaa varjoni. Jos vain olemme samassa tilassa se kulkee mukanani kaikkialle. Se rakastaa kaikkea, mitä teemme yhdessä. Tätä koiraa on ollut ilo kouluttaa ja viedä eteenpäin; sillä on aina ollut mahtava kontakti ja fokus ohjaajaa kohden, se on ollut äärimmäisen motivoitunut oppimaan asioita ja siltä löytyy myös huikea kapasiteetti asioiden tekemiseen. Ehkä edellä mainituista seikoista johtuen voisi todeta, että Rona on yhden ihmisen koira, muita kohtaan se on weimarimaisen välinpitämätön, tietyissä tilanteissä jopa hieman epäluuloinen olematta kuitenkaan aggressiivinen. Siltä löytyy rotuun kuuluvaa terävyyttä ja vartiointiviettiä, joten meille on turha vieraiden kuvitella pääsevänsä ilman "alkumoitteita". Näyttelyissä ja kokeissa se on aina ollut avoin, help

Fenomena Team Lupus - GottaGo 2023 weimarinseisojapentueen isän esittely

Olen todella innoissani heinäkuun alussa 2023 syntyvästä pentueesta. Ronalle valitsemani uros on nuori, vasta metsästys- ja koeuransa alussa, mutta sillä on vaikuttava sukutaulu, hieno luonne, upea ulkomuoto, tästä uroksesta varmasti kuullaan vielä. Kiitos, että sain käyttää Lupoa, ja kiitos hienosta esittelystä! Thank you for letting me use Lupo, Ania & Agnieszka, kennel Fenomena Team! This is Lupo by Agnieszka Zielinska Fenomena Team LUPUS is a young, 2 yrs old male. His pedigree combines the best European working lines, with addition of US field trials lines on the back.  Lupus blood based in 75% on German weimaraners – his sire EYK von Hubertus comes from pure German lines. It’s a male with a balanced temper, gentle with people, very sharp on predators and working perfectly on wild boar. Eyk’s results during working and temperament tests are as follow: WG2 WF1, VJP 75, HZP 180, VGP 328/II., AH, Btr. Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus

Pennut etsivät harrastavia koteja

Onko elämäsi tylsää, kaipaatko siihen vauhtia (satunnaisesti myös vaarallisia tilanteita)? Puuttuuko viereltäsi uskollinen kaveri, joka on valmis samoamaan kanssasi tutkimattomia polkuja?  Ratkaisu on yksinkertainen, hanki weimarinseisoja! Meillä on vielä pari weimarinseisojan pentua vailla omaa rakastavaa perhettä. Pennut etsivät aktiivista, liikkuvaa omistajaa, jolla mielellään on aiempaa koirakokemusta, johdonmukainen ja jämpti ote koiraan sekä halua vähintäänkin perustottelevaisuuden kouluttamiseen. Metsästysharrastus on erittäin suuri etu, sillä weimarinseisoja on parhaimmillaan päästessään toteuttamaan alkuperäistä käyttötarkoitustaan metsästyskoirana, mm. kanalintujen ja pienpetojen metsästyksessä, noutajana kyyhky- ja sorsajahdeissa tai haavakoiden jäljestämisessä. Myös muut koiraharrastukset (agility, toko, näyttelyt, vepe, rally, you name it!) luonnistuvat tältä sporttiselta, älykkäältä ja upean ulkomuodon omaavalta koirarodulta. Lue lisää pentueen