Siirry pääsisältöön

Saga - koira joka muutti elämäni

Saga, pentueen emä ansaitsee myös oman esittelynsä, joten tässä tarinaa myös upeasta äitikoirasta.


Femme Like U at GottaGo von Silberweiss Jäger aka Saga

Kasvattaja: Marie-Gabrielle Thomas, Ranska, kennel von Silberweiss Jäger
Syntymäaika: 27.9.2010

Terveystulokset

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet
Sydän: ei sivuääniä
Luonnetestattu: MH-kuvaus

Näyttelyistä

Suomesta sertejä 7 kpl, puuttuu vielä yli 2-vuotiaana saatu serti, jotta voisimme anoa Suomen muotovalion arvoa. CACIBeija Suomesta ja Virosta. 

KAER (kanakoirien erikois-)-kokeista

2xAVO2, AVO3

Femme Like Saga

Usean irlanninsettereiden parissa vietetyn vuoden jälkeen tuli tarve miettiä, jatkaako rodun parissa vai ryhdynkö katselemaan uusia tuulia jonkun toisen rodun edustajan kanssa. Päätöksen kruunasi nuorimman irlanninsetterini lonkkakuvaustulos, joka yksiselitteisesti määritteli tuontinarttuni jalostuskelvottomaksi. Epäonnea oli ollut aiempienkin tuontien osalta; edellinen oli reilua vuotta aiemmin kuollut autoimmunisairauteen ja sitä edeltävä niin ikään oli lonkiltaan "käyttökelvoton", joten jotain aivan muuta seuraavaksi...

Olin jo aiemmin ihastellut weimarinseisojia ja tyypiltään suosikkini löytyivät toistuvasti Nani's-sukuisista koirista. Suuren vaikutuksen minuun oli jo muutamaa vuotta aiemmin tehnyt eräs tietty yksilö, Australiassa upean jalostus- & näyttelyvierailun tehnyt "Mac" Graytsky's Smokin' In Havana (kennel Graytsky).
Graytsky's Smokin In Havana "Mac",
kuva Amy Anderson 

Otin yhteyttä Macin kasvattajaan ja hänen avustuksellaan sain jalkani oven rakoon ja pääsin jonotuslistalle Macille Ranskaan suunniteltuun pentueeseen. Penteen emä oli huikean kaunis, mutta myös metsästyskoirana toimiva "LeeLoo" Le Cinquime Element at Silberweiss Fala Love'a.

Le Cinquime Element at Silberweiss Fala Love'a "LeeLoo",
kuva Marie-Gabrielle Thomas

Saga syntyi 27.9.2010 von Silberweiss -kenneliin pentueeseen, jossa oli kaksi muuta narttua sekä kuusi urosta. Otin pennun ensisijassa harrastuskoiraksi sen paremmin ennalta suunnittelematta, mitä ne harrastukset tulisivat olemaan. Näyttelyt nyt ainakin, kun lähtökohdat sen suhteen olivat enemmän kuin lupaavat, mutta lupasin kasvattajalle myös käyttää koiraa metsästyskokeissa. Enpä tiennyt tätä luvatessani, että se avaisi meille ihan uuden maailman ja muuttaisi käsitykseni koiraharrastuksesta ihan täydellisesti.

Punainen lauma sai harmaan vahdistuksen Ranskasta.

Näyttelyissä kävimme Sagan kanssa alkuun melko ahkerastikin ja ihan kohtuullisella menestyksellä, sillä olisi (jos omistaja joskus saisi aikaiseksi anoa ne) Baltiasta parikin juniori muotovalio titteliä, ilm. myös EE CH, joitain winner-titteleitä, serttejä sekä CACIBeja, muutamia ROP-, RYP- ja BIS-sijoituksia. Pitäisi varmaankin joskus ynnätä nämäkin oikein ajan tasalle... Käyttötulosten vahvistuttua ehdin jo iloita Suonen muotovalion arvosta, vaan vielä puuttuu yksi aikuisiällä saavutettu sertti...


Saga on luontainen esiintyjä ja kantaa itsensä kauniisti. Minulle Saga on yksi kauneimmista näkemistäni weimareista. Weimareiden tyyppikirjo on kuitenkin melko laaja, joten tuomareillakin on hyvin vaihtelevia näkemyksiä rodusta. Tiedän koirani hyvät ja huonot puolet, joten en tarvitse siihen tyyppikirjossa harhailevien tuomareiden mielipiteitä, tästä syystä olemme käyneet näyttelyissä hieman valikoiden... ;-))) Ja toisaalta mitä enemmän metsästysharrastus veti minua puoleensa sitä vähemmän näyttelykehien kiertäminen jaksoi enää kiinnostaa.



Minulla ei ollut metsästyskoulutuksesta ennen Sagaa kovinkaan kummoista käsitystä. Tyhjillä pelloilla treenasimme hakua ja nouto on aina ollut hyvällä mallilla. Sen sijaan riistakosketuksia meillä ei ihan hirveästi ollut ennen ensimmäisiä kokeita. Junkkari jäi meiltä väliin, koska ensimmäisenä keväänä olin kokeen aikoihin jalka paketissa ja toisena keväänä kokeet pidettiin poikkeuksellisesti viikkoa myöhemmin, joten Saga oli juuri pari päivää yli-ikäinen.




Kävimme kokeissa täysin ummikkoina tutustumassa lajiin ja mitä siellä oikein _pitäisi_ osata. Onneksi löysin avuliaita ihmisiä, joiten opastuksella pääsimme harrastuksessa eteenpäin ja kokemuksien karttuessa myös taidot karttuivat niin, että tulostakin alkoi syntyä. Koeharrastuksen myötä heräsi kiinnostus myös ihan oikeaan metsästykseen, Yhdistystoiminnan myötä kävin ampumaradalla kokeilemassa haulikkoammuntaa ja pitkän etsimisen jälkeen löysin mieleisen aseen. Haulikkoammunta onkin tällä hetkellä yksi tärkeimmistä harrastuksistani ja kesäkaudella ampumaradalla tulee käytyä liki viikottain. Voisi sanoa, että Sagan ansiosta minulle avautui ihan täysin uusi maailma metsästysharrastuksen myötä.



Metsästysominaisuuksiltaan Saga on vielä hieman keskeneräinen ollakseen jo kohta viisivuotias. Sitä heräteltiin riistalle kuitenkin varsin myöhään, oikeastaan vasta lähempänä kahta vuotta. Se on innokas, kun sillä on hyvä päivä, mutta sillä voisi olla hieman vahvempi vietti. Se on erinomainen noutaja sekä vedestä että maalta. Sillä on vahva seisonta, mutta hieman vielä kokemattomuutta lintujen käsittelyssä, se on ehkä hieman turhan röyhkeä ja helposti tarkentaa liian lähelle ja näin karkottaa linnun. Sagan haku on laajaa ja melko vauhdikasta ja sillä on hyvä hakukuvio. Pienpetoihin Sagalla ei ole kiinnostusta - hän on lintukoira. Pentuetta miettiessäni olenkin etsinyt urosta, joka ominaisuuksiltaan korjaisi näitä puutteita.

Saga on luonteeltaan kuuliainen ja kiltti... ollakseen weimari, ts. vahva oma tahto ja oman arvon tunto löytyy myös. Weimariksi Saga on erittäin sosiaalinen, mutta se ei myöskään nöyristele muita koiria. Saga tekee asioita täydellä sydämellä - silloin kun haluaa. Rakastava ja miellyttämisen haluinen koira, joskus jopa rasittavuuteen asti. Saga - koira, joka muutti elämäni.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GottaGo Set Fire To The Rain - Rona

Ronalle on syntymässä ensimmäinen pentue heinäkuun alussa. Pentueen isää esittelin tuossa aiemmin, joten eiköhän se pentueen äitikin ansaitse oman esittelynsä. Rona on minun harmaa varjoni. Jos vain olemme samassa tilassa se kulkee mukanani kaikkialle. Se rakastaa kaikkea, mitä teemme yhdessä. Tätä koiraa on ollut ilo kouluttaa ja viedä eteenpäin; sillä on aina ollut mahtava kontakti ja fokus ohjaajaa kohden, se on ollut äärimmäisen motivoitunut oppimaan asioita ja siltä löytyy myös huikea kapasiteetti asioiden tekemiseen. Ehkä edellä mainituista seikoista johtuen voisi todeta, että Rona on yhden ihmisen koira, muita kohtaan se on weimarimaisen välinpitämätön, tietyissä tilanteissä jopa hieman epäluuloinen olematta kuitenkaan aggressiivinen. Siltä löytyy rotuun kuuluvaa terävyyttä ja vartiointiviettiä, joten meille on turha vieraiden kuvitella pääsevänsä ilman "alkumoitteita". Näyttelyissä ja kokeissa se on aina ollut avoin, help

Fenomena Team Lupus - GottaGo 2023 weimarinseisojapentueen isän esittely

Olen todella innoissani heinäkuun alussa 2023 syntyvästä pentueesta. Ronalle valitsemani uros on nuori, vasta metsästys- ja koeuransa alussa, mutta sillä on vaikuttava sukutaulu, hieno luonne, upea ulkomuoto, tästä uroksesta varmasti kuullaan vielä. Kiitos, että sain käyttää Lupoa, ja kiitos hienosta esittelystä! Thank you for letting me use Lupo, Ania & Agnieszka, kennel Fenomena Team! This is Lupo by Agnieszka Zielinska Fenomena Team LUPUS is a young, 2 yrs old male. His pedigree combines the best European working lines, with addition of US field trials lines on the back.  Lupus blood based in 75% on German weimaraners – his sire EYK von Hubertus comes from pure German lines. It’s a male with a balanced temper, gentle with people, very sharp on predators and working perfectly on wild boar. Eyk’s results during working and temperament tests are as follow: WG2 WF1, VJP 75, HZP 180, VGP 328/II., AH, Btr. Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus

Vintiläntuuli KQ Nappiotta - Metsäluovin 2023-pentueen isän esittely

Gimmalle (Myrbrännas Gimma) 2023 pentueeseen valitusta uroksesta jäi kipinä Saulille mieleen kytemään jo Niestassa 2020. Maasto-oppaana toiminut Kilpimaan Kari ihasteli vauhdikkaasti hakevaa Gimma ja sanoi, että tälle nartulle hänellä olisi vertaisensa kumppani heti mielessä... Silloin tosin puhuttiin tulevan sulhon isästä; poikaan sittemmin päädyttiin.  Esittelyssä Vintiläntuuli KQ Nappiotta -  omistaja Attelle  kiitos esittelystä ja että saimme Nappia Gimmalle käyttää!  Vintiläntuuli KQ Nappiotta (FI15802/19) aka Nappi syntyi Kilpimaan Karin kanssa ideoimaamme yhdistelmään Kelonevan Kaukaa Kaunis (FI16672/11) & Vintiläntuuli AQ Quatro (FI38297/16). Tähtäimessä oli kulkevia koiria. Koiria, jotka hakevat hyvin ja laajaan, mutta järkevällä tavalla yhteyttä pitäen ja joiden riistan löytö- ja käsittelykyky on kunnossa. Oikeastaan koko pentueessa nuo metsästysominaisuudet ovat nähtävissä, niin myös Napissa. Nappi oli varsin varhaiskypsä koira. Se syntyi tammik