Siirry pääsisältöön

Sagan sulho Javi on monipuolinen metsästyskoira

Taas on aikaa kulunut muutto- ja remonttipuuhissa, ja on tämän blogin kirjoittaminen hieman jäänyt. Astutuksesta on kulunut sen verran, että ultraan menoa suunnittelen loppuviikolle. Ulkoisista merkeistä en uskalla lähteä mitään arvuuttelemaan, joten jännitys säilyy edelleen... Tässä kuitenkin hieman tietoa Sagan sulhasesta.

Noteerasin Sagan sulhasen Arragon vom Feuerbachin eli tuttavallisemmin Javin jo pari vuotta sitten internetin ihmeellisessä maailmassa. Kuvien perusteella Javi oli kaunislinjainen saksalaistaustainen koira, jolla monipuolisesti metsästystä harjoittavat omistajat. Perehdyttyäni koiraan tarkemmin sain tietää, että sillä oli myös vakuuttavat meriitit saksalaisista kokeista, jotka mittaavat koiran ominaisuuksia huomattavasti suomalaista koekäytäntöä monipuolisemmin ja syvällisemmin.

Javilla on lonkkakuvaustulos B1 ja se on kooltaan keskikokoinen 64-senttinen uros. Omistajat ovat hyvin vähän näyttelyistä kiinnostuneita, mutta Javi on valittu Weimaraner Klub LG Bayernin nuorille koirille järjestetymän syyskokeen yhteydessä järjestetyssä erikoisnäyttelyssä parhaaksi urokseksi vuonna 2012.

Tarkoituksenani oli vierailla uroksen luona ennen astutusta, mutta koska astuksen ajankohta hieman aikaistui, lähdimme pelkästään kuvien ja minulle kerrotun perusteella miehelään. Sitä ei onneksi tarvinnut katua, sillä olin näkemääni erittäin tyytyväinen.

Luonteeltaan Javi oli weimariurokseksi avoin ja erittäin miellyttävä perhekoira. Pidin kovasti uroksen kompaktista, terveestä rakenteesta, ketterästä, jäntevästä olemuksesta ja kevyestä liikkeestä. Javilla on kevehkö, mutta kuitenkin selkästi uromainen pää ja kaunis ilme. Javi on erinomainen esimerkki siitä, että toimiva käyttökoira voi olla myös kaunis.

Ohessa muutamia kuvia astutusmatkalta. Javista löytyy kuvia ja lisää tietoja vom Feuerbach -kotisivuilta.

/Johanna, mustajossu@gmail.com


Javi ei pistänyt pahakseen, vaikka yritimme saada muutaman "seisotuskuvan", uros kävi sen verran kierroksilla, että eihän siitä mitään tahtonut tulla... :D

Tasapainoinen kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Hieno ylälinja ja hyvät mittasuhteet, vahva luusto olematta kuitenkaan raskas. Tykkäsin kovasti uroksen ulkomuodosta ja avoimesta luonteesta.
Turkki on hieman läikykäs johtuen vahvoista antibioottikuureista, joita Javi joutui syömään vime vuoden puolella sattuneen villisianmetsästyksessä sattuneen onnettomuuden seurauksena.  Onnettomuus oli raju; villisika aiheutti vatsakalvon repeämän, mistä aiheutui vakava tulehdus, joita hoidettiin vahvalla lääkityksellä. Onneksi Javi kuitenkin selvisi yhteenotosta.

Javilla on kaunisilmeinen pää, jossa hyvä urosleima.

Sydänkäpyset Saga ja Javi.
Javin noutotreenikapula.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GottaGo Set Fire To The Rain - Rona

Ronalle on syntymässä ensimmäinen pentue heinäkuun alussa. Pentueen isää esittelin tuossa aiemmin, joten eiköhän se pentueen äitikin ansaitse oman esittelynsä. Rona on minun harmaa varjoni. Jos vain olemme samassa tilassa se kulkee mukanani kaikkialle. Se rakastaa kaikkea, mitä teemme yhdessä. Tätä koiraa on ollut ilo kouluttaa ja viedä eteenpäin; sillä on aina ollut mahtava kontakti ja fokus ohjaajaa kohden, se on ollut äärimmäisen motivoitunut oppimaan asioita ja siltä löytyy myös huikea kapasiteetti asioiden tekemiseen. Ehkä edellä mainituista seikoista johtuen voisi todeta, että Rona on yhden ihmisen koira, muita kohtaan se on weimarimaisen välinpitämätön, tietyissä tilanteissä jopa hieman epäluuloinen olematta kuitenkaan aggressiivinen. Siltä löytyy rotuun kuuluvaa terävyyttä ja vartiointiviettiä, joten meille on turha vieraiden kuvitella pääsevänsä ilman "alkumoitteita". Näyttelyissä ja kokeissa se on aina ollut avoin, help

Fenomena Team Lupus - GottaGo 2023 weimarinseisojapentueen isän esittely

Olen todella innoissani heinäkuun alussa 2023 syntyvästä pentueesta. Ronalle valitsemani uros on nuori, vasta metsästys- ja koeuransa alussa, mutta sillä on vaikuttava sukutaulu, hieno luonne, upea ulkomuoto, tästä uroksesta varmasti kuullaan vielä. Kiitos, että sain käyttää Lupoa, ja kiitos hienosta esittelystä! Thank you for letting me use Lupo, Ania & Agnieszka, kennel Fenomena Team! This is Lupo by Agnieszka Zielinska Fenomena Team LUPUS is a young, 2 yrs old male. His pedigree combines the best European working lines, with addition of US field trials lines on the back.  Lupus blood based in 75% on German weimaraners – his sire EYK von Hubertus comes from pure German lines. It’s a male with a balanced temper, gentle with people, very sharp on predators and working perfectly on wild boar. Eyk’s results during working and temperament tests are as follow: WG2 WF1, VJP 75, HZP 180, VGP 328/II., AH, Btr. Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus Eyk von Hubertus

Pennut etsivät harrastavia koteja

Onko elämäsi tylsää, kaipaatko siihen vauhtia (satunnaisesti myös vaarallisia tilanteita)? Puuttuuko viereltäsi uskollinen kaveri, joka on valmis samoamaan kanssasi tutkimattomia polkuja?  Ratkaisu on yksinkertainen, hanki weimarinseisoja! Meillä on vielä pari weimarinseisojan pentua vailla omaa rakastavaa perhettä. Pennut etsivät aktiivista, liikkuvaa omistajaa, jolla mielellään on aiempaa koirakokemusta, johdonmukainen ja jämpti ote koiraan sekä halua vähintäänkin perustottelevaisuuden kouluttamiseen. Metsästysharrastus on erittäin suuri etu, sillä weimarinseisoja on parhaimmillaan päästessään toteuttamaan alkuperäistä käyttötarkoitustaan metsästyskoirana, mm. kanalintujen ja pienpetojen metsästyksessä, noutajana kyyhky- ja sorsajahdeissa tai haavakoiden jäljestämisessä. Myös muut koiraharrastukset (agility, toko, näyttelyt, vepe, rally, you name it!) luonnistuvat tältä sporttiselta, älykkäältä ja upean ulkomuodon omaavalta koirarodulta. Lue lisää pentueen