torstai 9. kesäkuuta 2016

Kevään näyttelyturneet on nyt käyty läpi

Pitkähkön näyttelytauon jälkeen näyteltiinkin nyt kevään-alkukesän aikana ihan urakalla. Urho saavutti juniori-iän, joten saa vastaanottaa sertejä ja Sagaltakin epähuomiossa puuttumaan jäänyt viimeinen serti oli tarkoitus vihdoin ja viimein "käydä hakemassa" kotiin, jotta saadaan Suomen muotovalion titteli viimein vahvistettua.

Tuumasta toimeen ja näyttelysuunnitelmat käynnistyivät jo heti alkuvuodesta. Kalenteriin vahvistui seuraavanlainen ohjelma touko-kesäkuulle: Tampere KV, Rauma KV ja Helsinki KV Suomessa, Liettuassa Moletaissa kolme näyttelyä (erkkari sekä kaksi kv-näyttelyä) ja Tallinnassa Viron voittaja sekä erikoisnäyttely. Yhteensä siis huikeat kahdeksan näyttelyä.

Kevään mittaan pientä lisäjännitystä aiheutti Sagan aikainen juoksu ja astutussuunnitelmat ja astutusmatka Ruotsiin. Ruotsin matka saatiin hoidettua hienosti ja sieltä miltei suorilta suunnattiin Tampereelle isoon kansainväliseen näyttelyyn. Näyttely meni ihan parhaalla mahdollisella tavalla: rodun parhaaksi valittiin Saga ja vastakkaisen sukupuolen parhaaksi poikansa Urho. Saga valioitui saamallaan sertillä ja Urho puolestaan avasi oman sertitilinsä heti ensimmäisessä näyttelyssään. Ryhmässä Sagalle ei sijoitusta, Saga ei oikein kehässä juoksemisesta nauti ja lönköttelee pää matalalla kuin mikäkin lehmä...
Raumalle lähdettiin vain Urhon kanssa. Sateisesta ja kylmästä rannikkopitäjästä tuliaisena oli taas ruusukkeita sertistä ja ropista, vaikka turkki kuulemma olisi saanut olla sinisempi (!!?!). Ryhmissä ei sijoitusta.


Helsinkiin joutui lähtemään myös mammalomalainen, sillä häntä kävi pennuista kiinnostuneita katsomassa. Saga oli taas hienosti paras narttu ja VSP. Tällä kertaa Urho hävisi sertin komealle rop-koiralle, mutta hienohan se on PU2-sijoituskin 10-kuiselle koltiaiselle.

Urho

Saga

Saga

Sitten lähdettiinkin merta edemmäs kalaan ja auton nokka Liettuaa kohden. Moletaissa järjestettiin viikonlopun aikana kolme näyttelyä, joista yksi erikoisnäyttely lintukoirille ja kaksi kansainvälistä näyttelyä. Perjantaina erkkarissa Urho aloitti hienosti juniorisertijahtinsa ja oli paras juniori. Saga oli narttujen paras ja sai sertin, jolla valioituu Liettuan muotovalioksi. Lauantaina Urho jälleen paras juniori ja sai toisen junnusertin ja näin ollen sai LT JCH -tittelin. Sagalle luokkavoitto, mutta CACIB meni harmillisesti sivu suun, näin ollen oli pakko raahata hänet vielä kolmantena päivänä kehään. Alkoi jo pikkasen säälittämään, sillä pentumasu alkoi jo selvästi näkymään ja helteiset näyttelypäivät eivät ihan mitään herkkua koirille olleet. Onneksi se viimeinen päivä meni kuitenkin nappiin ja tuomari tykkäsi Sagasta ja lykkäsi CACIB-ruusukkeen äärimmäisen ilahtuneen handlerin kouraan. Sitten oltiinkin vähän ihmeissään, että miten tästä nyt selvitäänkään, kun myös Urho, paras juniori, oli esitettävä roppikehässä. Esittäjä löytyi ja kehää juostiin ympäri, ympäri, kunnes... tuomari viittelöi Urhon suuntaan; "today is the youngster's day..."
Saga

Saga

Urho

Urho

Urho


Jaksaa jaksaa... vielä yksi reissu Tallinnaan, missä ohejlmassa ryhmä-/erikoisnäyttely 7 & 10 ryhmille sekä kansainvälinen Eestin voittaja -näyttely. Saga sai jäädä kotiin turvonneen pentupötsinsä kanssa. Edustamaan lähdettiin siis vain Urhon kanssa tavoitteena mieluusti junnuvalio- ja ehkä myös junnuvoittajatittelit. Urho-poikapa se sitten putsasi pöydän heti ensimmäisenä päivänä erikoisnäyttelyssä ollen ensin rodun paras sekä tietysti rodun paras juniori. Matkakaveri kun oli toisaalla näyttelyssä oman koiransa kanssa, niin oli hyvin epävarmaa, että pääsenkö enää takaisin ryhmäkehiin, mutta onneksi pääsimme, sillä menestys oli ihan huimaa. Urho sijoittui ensin kokonäyttelyn junioreista toiseksi kauneimmaksi, sitten valittiin seiskaryhmän kauneimmaksi ja lopulta koko näyttely toiseksi kauneimmaksi. Vähän pisti handlerin suuta messingille. :D Tämän näyttely ansioilla sain vahvistettua Urholle EE JCH -tittelin. Seuraavana päivänä Kalev-stadionilla voittajanäyttelystä Urholle tuli vielä Eestin juniorivoittaja 2016 -titteli sekä PU3 sijoitus isojen poikien joukosta. Paras juniori myös ja sillä olisi päässyt heittämään kierroksen päivän päätteeksi isossa kehässä, mutta koska tuomari oli samainen kyproksen ihme, joka olisi Raumalla toivonut Urholle sinisempää turkkia, jätettiin ison kehän glamourit ihan suosiolla väliin tällä kertaa. Olihan tässä jo menestystä taas yhdelle reissulle.Luojan kiitos nämä näyttelysuunitelmat oli nyt tällä erää tässä. Sitten keskitytään taas johonkin ihan muuhun. Toki vielä olisi se Latvia käymättä.......

Vielä yhteenveto:

Tampere KV / Harry Tast

Saga: ERI1, PN1, SERT, CACIB, ROP  ->  FIN CH, CIB
Urho: ERI1, PU1, SERT, VSP

Rauma kv / Panos Demetriou, Kypros

Saga: poissa
Urho: ERI1, PU1, SERT, ROP, ROP-jun

Helsinki KV / Siret Lepasaar, Viro

Saga: ERI1, PN1, CACIB, VSP
Urho: ERI1, PU2, vara-SERT

3x Moletai, Liettua

27.5.2016 Bird Hunting Dog Speciality Show / Natalya Drovossekova, Kazakhstan
Saga: EXC1, LT CAC, KL.N'16, BOS  -> LT CH
Urho: EXC1, KL.JN'16, BOB-JUNIOR

28.5.2016 Tarptautine Paroda International Show / V Pilikin, Russia
Saga: EXC1, LT CAC
Urho: EXC1, JN, BOB-JUNIOR, CRUFTS-QUALIFIED -> LT JCH

29.5.2016 Tarptautine Paroda - Aukstaitija '16 / Tuula Savolainen, Suomi
Saga: EXC1, LT CAC, N, CACIB, BOS  -> CIE
Urho: EXC1, JN, BOB-JUNIOR, BOB

Tallinna, Viro

Erikoisnäyttely/Ryhmänäyttely ryhmille 7 & 10 / Astrid Lundava,
Urho: ERI1, SA, JUN SERT, PU1, ROP-JUNIORI ROP, RYP, BIS-JUNIORI 2, BIS2 -> EE JCH

Eestin voittaja 2016, Anca Giura, Romania
Urho: ERI1, SA, ROP-JUNIORI, PU3 -> EE JW-16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti