maanantai 18. toukokuuta 2015

Sagan sulho Javi on monipuolinen metsästyskoira

Taas on aikaa kulunut muutto- ja remonttipuuhissa, ja on tämän blogin kirjoittaminen hieman jäänyt. Astutuksesta on kulunut sen verran, että ultraan menoa suunnittelen loppuviikolle. Ulkoisista merkeistä en uskalla lähteä mitään arvuuttelemaan, joten jännitys säilyy edelleen... Tässä kuitenkin hieman tietoa Sagan sulhasesta.

Noteerasin Sagan sulhasen Arragon vom Feuerbachin eli tuttavallisemmin Javin jo pari vuotta sitten internetin ihmeellisessä maailmassa. Kuvien perusteella Javi oli kaunislinjainen saksalaistaustainen koira, jolla monipuolisesti metsästystä harjoittavat omistajat. Perehdyttyäni koiraan tarkemmin sain tietää, että sillä oli myös vakuuttavat meriitit saksalaisista kokeista, jotka mittaavat koiran ominaisuuksia huomattavasti suomalaista koekäytäntöä monipuolisemmin ja syvällisemmin.

Javilla on lonkkakuvaustulos B1 ja se on kooltaan keskikokoinen 64-senttinen uros. Omistajat ovat hyvin vähän näyttelyistä kiinnostuneita, mutta Javi on valittu Weimaraner Klub LG Bayernin nuorille koirille järjestetymän syyskokeen yhteydessä järjestetyssä erikoisnäyttelyssä parhaaksi urokseksi vuonna 2012.

Tarkoituksenani oli vierailla uroksen luona ennen astutusta, mutta koska astuksen ajankohta hieman aikaistui, lähdimme pelkästään kuvien ja minulle kerrotun perusteella miehelään. Sitä ei onneksi tarvinnut katua, sillä olin näkemääni erittäin tyytyväinen.

Luonteeltaan Javi oli weimariurokseksi avoin ja erittäin miellyttävä perhekoira. Pidin kovasti uroksen kompaktista, terveestä rakenteesta, ketterästä, jäntevästä olemuksesta ja kevyestä liikkeestä. Javilla on kevehkö, mutta kuitenkin selkästi uromainen pää ja kaunis ilme. Javi on erinomainen esimerkki siitä, että toimiva käyttökoira voi olla myös kaunis.

Ohessa muutamia kuvia astutusmatkalta. Javista löytyy kuvia ja lisää tietoja vom Feuerbach -kotisivuilta.

/Johanna, mustajossu@gmail.com


Javi ei pistänyt pahakseen, vaikka yritimme saada muutaman "seisotuskuvan", uros kävi sen verran kierroksilla, että eihän siitä mitään tahtonut tulla... :D

Tasapainoinen kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Hieno ylälinja ja hyvät mittasuhteet, vahva luusto olematta kuitenkaan raskas. Tykkäsin kovasti uroksen ulkomuodosta ja avoimesta luonteesta.
Turkki on hieman läikykäs johtuen vahvoista antibioottikuureista, joita Javi joutui syömään vime vuoden puolella sattuneen villisianmetsästyksessä sattuneen onnettomuuden seurauksena.  Onnettomuus oli raju; villisika aiheutti vatsakalvon repeämän, mistä aiheutui vakava tulehdus, joita hoidettiin vahvalla lääkityksellä. Onneksi Javi kuitenkin selvisi yhteenotosta.

Javilla on kaunisilmeinen pää, jossa hyvä urosleima.

Sydänkäpyset Saga ja Javi.
Javin noutotreenikapula.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti